zaterdag 30 augustus 2014

Wijn bewaren is nu veel makkelijker

Wijn bewaren en serveren kan in de moderne tijd makkelijker en beter. Producenten als Liebherr leveren een bijdrage in het optimaal kunnen bewaren van wijnen. Waar vroeger een wijnkelder de ideale oplossing was, is in de bewoonde wereld van Nederland en België een wijnbewaarkast of wijnklimaatkast de oplossing. Veel mensen spreken wel over een wijnkoelkast, maar dat is niet wat u nodig heeft voor het optimaal bewaren van uw wijnen.

Waarom kiezen voor Liebherr
Liebherr maakt als sinds mensenheugenis koelkasten en wijnkasten. Hierbij moet direct een misverstand worden opgehelderd. Omdat Liebherr koelkasten produceert, denken veel mensen dat er door Liebherr ook wijnkoelkasten worden gemaakt. Helaas is dit niet het geval. Liebherr heeft niet een koelkast voorzien van schappen om wijnflessen op te slaan. Speciaal voor het opslaan en serveren van wijn heeft Liebherr een volledige aparte productlijnen ontwikkeld. Wat zijn de verschillen met een koelkast. De wijnen in een wijnkast van Liebherr zorgen naast het bewaren op de gewenste temperatuur (zoals in een koelkast) voor het filteren van lucht, een optimale luchtvochtigheidsgraad ook voor de temperatuurbewaking. Stel dat de omgevingstemperatuur rond de wijnkast te laag wordt, dan kan een Liebherr wijnkast ook ‘verwarmen’. Hierbij wordt gezorgd dat de gewenste temperaturen worden gerespecteerd. Afhankelijk van uw interieur en de plaats waar een wijnkast komt te staan, kunt u kiezen voor drie uitvoeringen. Kasten in edelstaal, zwart metaal of een bordeauxkleurig metaal. Daarbij kunt u kiezen voor vrijstaande of inbouw wijnkasten. Hierbij adviseren we om de inbouwkasten te laten inbouwen door een professional. Wanneer een ingebouwde wijnkast te weinig ventilatie heeft, zal de compressor snel kapot gaan door oververhitting. Het koelen van wijn is het onttrekken van warmte aan de omgeving en de vloeistof. Deze wordt afgevoerd via de achterzijde van de wijnkast. De wijnkasten zijn allen voorzien van voldoende ventilatiemogelijkheden in de wijnkast wat het energieverbruik van uw wijnkast doet dalen.

Trillingsvrij
Alle wijnkasten die via Wijnpromotor of Cavepromotor worden aangeboden, zijn voorzien van Vibration Reduction Blocks (VRB’s). Deze zorgen ervoor dat omgevingstrillingen worden gereduceerd. Steeds vaker zie je dat ook concurrenten van deze organisaties de VRB’s aanbieden die worden aangekocht via Cavepromotor. Dit is noodzakelijk om de wijnen in optimale rust te laten rijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten