zondag 31 augustus 2014

Een Margaux maakt indruk op de wijnproeverij

Ook een echte Margaux kan de sfeer vergroten, zorgen voor gespreksstof en onderdeel uitmaken van een hoogwaardige wijnproeverij, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het bewaren en serveren van de wijn. Zeker de oudere wijnen die een kurk afsluiting hebben zoals Margaux dienen met zorg te worden opgeslagen. In de media wordt veel gesproken over verbinden van mensen in de samenleving en op de werkvloer. Het moet een meerwaarde leveren, synergie bereiken en nog veel meer vage kreten. Wil je echt teams smeden, dan ben je als bedrijf anno 2014 bijna verplicht om een wijnproeverij te organiseren. Niet zomaar een gezellig avondje met goedkope wijn wat uitmondt in een ‘zuipfestijn’. Een kwalitatief samenzijn en beleven van geuren, smaken en spijzen wat wordt gepresenteerd door een intelligente entertainer. Een wijnproeverij biedt anderzijds een gelegenheid om mensen te waarderen voor het harde, noeste werk van de afgelopen jaren. Niet negatief blijven terugkijken wat de ‘crisis’ heeft veroorzaakt, maar vooral vooruit zien naar betere tijden. De serieuze boodschap komt eerst en kan worden afgerond met een wijnproeverij, afgestemd op het wijn kennisniveau van de mensen die komen proeven. Om een mooie, positieve herinnering te maken, is een voorbereidingstijd noodzakelijk. Hierbij moet u minimaal denken aan zes weken. De juiste wijnen moeten worden geselecteerd en in samenwerking met u moet een locatie worden vastgelegd.

Maatwerk
In de wereld van de wijnproeverijen bestaan organisatoren die werken met een standaard reeks wijnen en uitleg. Een Youtube filmpje kan hetzelfde effect hebben en de passie komt niet meer tot uiting. Een deelnemer aan een kwalitatieve wijnproeverij verwacht dat de wijnspecialist niet alles weet over de eigen wijnen, maar dat deze ook interactief kan entertainen. Zo moet deze ook kunnen vertellen over het bewaren, opslaan en serveren van wijn. Vragen over het decanteren van wijn horen hier uiteraard bij.

Eigen wijnen
U kunt natuurlijk ook uw eigen wijnen laten proeven en beoordelen. Hierbij moet u voldoende wijnen voorzien. Afhankelijk van het aantal deelnemers moet u zorgen dat een ieder voldoende wijn krijgt om te proeven. Er gaan ongeveer 12 ‘proef glaasjes’ uit een fles van 750 Ml. Voorafgaand aan de proeverij moet u ook zorgen dat de wijnspecialist de wijnen heeft kunnen proeven. Tevens moet hij of zij kunnen nagaan welke spijzen erbij passen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten